Крал Чарлз Трети и кралица Камила в неделя ще присъстват на

...
Крал Чарлз Трети и кралица Камила в неделя ще присъстват на
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети с първа публична изява след диагнозата

Крал Чарлз Трети и кралица Камила в неделя ще участват на великденската работа в параклиса на замъка в Уиндзор, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публични представители от Бъкингамския замък.

Това ще бъде първата огромна обществена изява на 75-годишния английски монарх, откогато предишния месец му бе сложена ракова диагноза.

Официални представители през днешния ден споделиха, че Чарлз и Камила ще бъдат съпроводени от други членове на кралското семейство по време на великденската неделна работа в параклиса " Свети Георги ".

Кралят се подлага на редовно лечение и след слагането на диагнозата рак прекрати съвсем всички свои обществени задължения. Официалните представители на кралското семейство не разкриха от каква форма на рак страда Чарлз, само че споделиха, че болестта няма връзка с неотдавнашното лекуване за доброкачествено заболяване на простатата, на което той се подложи.

Според представителите на кралското семейство монархът продължава да извършва държавните си отговорности, в това число постоянните си седмични срещи с премиера Риши Сунак, и няма да трансферира конституционните си пълномощия като държавен глава.

Засега не е ясно кои други членове на кралското семейство ще участват на неделната работа, само че не се чака да присъстват принц Уилям и принцесата на Уелс Кейт, която предходната седмица разгласи, че също се лекува от рак, отбелязва АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР